به گزارش کیشوند نیوز، عربعلی زینالی عرقطو ۲۹ سال سابقه خدمت رسمی در آموزش و پرورش را دارد. وی در این مدت در تهران و شهرستانهای آن و در قسمتهای مختلفی ازجمله: کارشناسی ادارات، معاونتهای پرورشی و آموزشی اداره آموزش و پرورش، مدیر، مشاور، معاون و مربی تربیتی مدرسه سابقه فعالیت دارد. زینالی از تیرماه سال جاری بهعنوان سرپرست وارد آموزش و پرورش کیش شد. زینالی در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی بین فعالیت در آموزش و پرورش جزیره کیش و دیگر شهرها وجود دارد، گفت: علیرغم کوچک بودن جزیره کیش اما حجم کاری و توقعات و حساسیتها بسیار بالا است. تقریباً در هیچ یک از جاهایی که کار کردم اینقدر حساسیت نسبت به آموزش و پرورش وجود نداشت که بهنظر میرسد دلیل آنهم وجود شبکههای اجتماعی و رسانههای فعال و تنوع مردمی در جزیره است که هرکدام توقعاتی دارند. در تهران تنوع مدارس زیاد است و به فراخور آن هرکس در مدرسه مورد علاقه خود ثبتنام میکند اما این تنوع در جزیره کیش وجود ندارد به همین دلیل توقعاتی را ایجاد میکند که برآورده کردن آن سخت است.
سرپرست آموزش و پرورش کیش در رابطه با نقاط قوت و ضعفهای آموزش و پرورش و مدارس کیش گفت: وابسته بودن به سازمان منطقه آزاد کیش و وجود همین حساسیتها و پتانسیلهای مردمی موجود در جزیره از نقاط قوت آموزش و پرورش کیش است، همینکه رسانهها، مردم و معتمدین تمایل دارند به آموزش و پرورش کمک کنند این یک نقطه قوت است.
وی ادامه داد: اما نقطه ضعف آموزش و پرورش کیش، ساختار آن است، مشخص نیست وضعیت آموزش و پرورش کیش چگونه است و با چه کسی باید کار کرد، بخشی از کارها برعهده سازمان منطقه آزاد کیش است و بخشی دیگر با اداره کل هرمزگان و بخشی دیگر نیز با وزارتخانه است که این امر در مواقعی کار را دچار مشکل میکند و جمع کردن آنها گاهاً مشکلاتی را برای آموزش و پرورش کیش بهوجود میآورد، اساسنامه خاصی در این زمینه وجود ندارد و به سلیقه مسئولان سازمان بستگی دارد که با چه دیدی به این اداره نگاه کنند.
زینالی تاکید کرد: بر این اساس آییننامهای تدوین شده که آموزش و پرورش در مناطق آزاد زیرمجموعه معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش مشارکتهای مردمی قرار بگیرد و از طرفی هم مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر است که آموزش و پرورش کیش زیرمجموعه مدارس خارج از کشور قرار گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: در دیگر مناطق آزاد دسترسی به سایر شهرها از طریق راههای زمینی وجود دارد ولی اینجا این امکان نیست و اگر با کمبود معلم مواجه شویم، نمیتوانیم از شهرهای همجوار درخواست نیرو کنیم.
**مشارکت گروههای مردمی در تجهیز مدارس کیش
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده برای رفع مشکلات موجود گفت: در چند محور بهصورت جدی کار انجام شده که اولین آن تأمین تجهیزات و تعمیرات مدارس بود که به همت گروههای مردمی و سازمان منطقه آزاد کیش این کار صورت گرفت. امسال برای اولین بار ۲۰ مدرسه رنگآمیزی و سرویسهای بهداشتی آن تعمیر شد که ۲ مدرسه توسط گروههای مردمی و ۱۸ مدرسه دیگر توسط سازمان منطقه آزاد کیش انجام شد، میز و نیمکتهایی توسط وزارتخانه و گروههای مردمی تأمین شد که حدود ۳۰۰ عدد آنرا وزارتخانه و ۲۲۵ عدد دیگر را گروههای مردمی تهیه کردند. میز و صندلی معلم، میزهای اداری و ۳۰ رایانه اداری و آموزشی را وزارتخانه متقبل شد و بخشی از تجهیزات را نیز اداره کل آموزش و پرورش استان تهیه کرد. در واقع وزارتخانه، سازمان منطقه آزاد کیش، گروههای مردمی و اداره کل بسیج شدند تا نیازمندیهای مدارس کیش را از نظر تجهیزات برطرف کنند.
زینالی عنوان کرد: در حال حاضر در جزیره مدرسهای نیست که در آن دانشآموزان ۳ نفری بر روی یک نیمکت بنشینند و یا میز و نیمکت آن شکسته باشد، مدرسهای نیست که کامپیوتر آن قدیمی باشد و تمام آنها با سیستم روز هماهنگ شدهاند.
زینالی در ادامه اقدامات صورت گرفته برای جذب نیروی انسانی و بهبود کیفیت آموزشی را تشریح کرد و گفت: پیش از آغاز سال تحصیلی برای جذب نیروی انسانی با تمام توان پیگیر بودیم و شاید امسال برای اولینبار بود که در آغاز سال تحصیلی کلاس بدون معلم نداشتیم، مشکلاتی وجود داشت ولی دبیر آن پیشبینی شده بود و تنها باید کارهای اداری صورت میگرفت.
وی ادامه داد: در زمینه ارتقای کیفیت آموزشی هم کارهای زیادی صورت گرفت، برگزاری نمایشگاههای دانشآموزی و دورههای ضمن خدمت از جمله آنها بود که برای این دورهها مولفان کتب ابتدایی، مشاوران و مدرسان برجسته کشور از تهران به کیش آورده شد و اینها در کیفیت آموزش تاثیرات مستقیمی دارد.
**کیش خانه معلم ندارد
سرپرست اداره آموزش و پرورش کیش با اشاره به هزینههای کلانی که امسال برای تجهیز و نوسازی مدارس صورت گرفته شده است، گفت: مدارس کیش همچون سابق بهعنوان ستاد اسکان استفاده می شوند اما چون تعداد بسیاری از آنها هوشمند شدهاند، آنها را از چرخه اسکان خارج کردیم و اسکان در این کلاسها صورت نمیگیرد که جمعاً حدود ۶۴ کلاس برای اسکان استفاده میشود و فقط هم در اختیار فرهنگیان قرار میگیرد.
زینالی در پاسخ به این سوال که آیا در جزیره کیش خانه معلم وجود دارد، گفت: کیش اصلاً خانه معلم ندارد ولی مهمانانی که آموزش و پرورش در طول سال دارد، بخشی از آنها را سازمان منطقه آزاد کیش اسکان میدهد و بخشی دیگر را با توجه به قراردادی که داریم به هتل معرفی میکنیم.
**اخذ شهریه بالاتر از تعرفه در برخی مدارس غیردولتی کیش
عربعلی زینالی در پاسخ به ابهامات موجود در رابطه با هزینه بالای برخی مدارس غیردولتی در کیش، عنوان کرد: نظارت اداری و آموزشی بر مدارس غیردولتی جزء اختیارات آموزش و پرورش است، شهریهای که مدارس غیردولتی باید بگیرند براساس سامانهای است که در آن امکانات و تجهیزات مدرسه ثبت میشود و میزان هزینه دریافتی از دانشآموزان برای آنها تعیین میشود، متاسفانه در بخشی از مدارس کیش این اتفاق نیافتاد و درصدهایی را خودشان برمبنای پیش بینی سال قبل اضافه کرده بودند، البته مشکلات اداری هم برای عدم ثبت این مدارس در سامانه تعیین شهریه وجود داشت و نمیتوان گفت که مقصر اصلی فقط مدارس بودند.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه امسال زمانی ورود پیدا کردیم که مراحل اولیه کارها انجام شده بود باز هم کارهای مثبتی انجام شد ولی در این حوزه مشکلات زیاد داریم و تلاش میکنیم که در سال آینده این اتفاق در مدارس غیرانتفاعی نیافتد و آن چیزی که برابر مقررات و قانون است عمل شود.
خداقوت خدمت آقای زینالی مدیر زحمتکش
واقعا مدیر خوبیه
خدا قوت خدمت اقای زینالی واقعا ارامش به مدارس کیش بر گشته طبق گفته های اولیا وهمکاران
مدیری دلسوز از جنس مردم