در جوامع امروزی کمتر کسی پیدا می شود که ارزش اینترنت و ساز و کار استفاده جهان شمول آن را در کارهای روزمره زندگی اش نداند.
اینترنت یکی از اصلی ترین نیازهای جوامع بشری است و هر انسانی با کمترین دانش می تواند در این اقیانوس بی کران که از تنوع داده ها و اطلاعات برخوردار می باشد، به جستجو درباره علاقمندی هایش بپردازد.
اینترنت، تحولات زیادی را در نگرش و نوع زندگی، در فراسوی ما قرار می دهد و خواسته یا ناخواسته بایدبه راه و روش جدید و تغییر شیوه زندگی به گونه ای که اینترنت میخواهد، تن بدهیم.
کمتر خدماتی است که در بستر اینترنت ارائه نشود یا اگر ارائه نشده باشد حتما یک ضعف بزرگ برای صاحبان آن خدمت است. بسیاری از خدمات نوین اینترنت بصورت آپ Application تلفن همراه ارائه می گردند و سهولت کارها را به دنبال دارد و یاد آور نفوذ و قدرتش در ارائه سریع خدمات به ما است.
اینترنت با حذف ساعات کاری و موقعیت جغرافیایی و حتی حضور انسانها بعنوان ناظر در انجام درست کارها، این امکان را فراهم می آورد که فقط با یک کامپیوتر خانگی و یا تلفن همراه به امورات شخصی خود مانند پرداخت و دریافت وجوه –خرید و فروش- ثبت نام و عضویت در سایتهای تجاری و آموزشی و غیره … اقدام نماییم.
در این راستا اکثر کشورهای جهان و صاحبان دولت ها تسلیم اینترنت شده و از اینکه بگویند دولت الکترونیک هستند، به خود می بالند و سعی می کند برای فرار از بروکراسی حاکم بر نهاد ها سازمانها و ادارات دولتی اقدام موثر جهت خدمات الکترونیک در بستر اینترنت بپردازند . جدا از اینکه انجام چنین عملیاتی بصورت الکترونیک دست برخی سودجویادن در این نهادها را قطع می کند هم برای دولت صرفه جویی در زمان و هزینه ها را شامل می شود و هم برای مردم .
ظهور اینترنت از از دهه ۱۹۶۰ بشکل نظامی و خصوصی و در اواسط دهه ۱۹۹۰ به شکل فرا گیر در تمام جهان گسترش یافته و بزرگترین سامانه ایست که توسط انسان طراحی، مهندسی و پیاده سازی گردیده است.
از زمان جهان شمولی اینترنت نزدیک به ۲۵سال میگذرد با مطالب فشرده و مختصری که در این مقاله مطرح شد متوجه میشوم که این غول فناوری، انسانها را با توجه به نیازشان در خود بلعیده است.
برای مثال فردی که برای ارسال و دریافت نامه از یک صندوق پست الکترونیک بصورت رایگان در اینترنت ارائه می شود، استفاده می کند برای شنیدن اخبار و دیدن فیلم به رسانه ها و سایت های بسیاری بدون واسطه دسترسی دارد. سرگرمی و بازی بصورت انفرادی و گروهی در اینترنت برای پر کردن اوقات فراغت، به وفور یافت می شود. مطالعه در زمینه آخرین اطلاعات و فناوری و رویدادیهای سیاسی ،فرهنگی،اجتماعی،نظامی در اینترنت فاصله اش با شما فقط فشردن چند کلید است.
برای کمک به خیٌرها ، سفارش غذا، خرید خانه و لوازم منزل،خرید وسایط نقلیه، شرکت در کلاسهای آموزشی مجازی ، مکالمات تصویری با هر فردی در هر کجای دنیا، رزو هتل ها ، خرید بلیط هواپیما ،قطار و اتوبوس، پرداخت مالیات، قبوض، عوارض، جریمه ها و بسیاری فعالیت های دیگر… نیازی به خروج از محل سکونت خود پیدا نمیکنید.
هرچه جلوتر می رویم تمامی فعالیتها اعمّ از کوچک و بزرگ سمت سوی اینترنت را پیدا میکند و اکنون نیز انجام بسیاری از آن ها بدون اینترنت امکان پذیر نیست واگر بخواهیم کارها با سرعت و دقت بیشتر انجام شوند ما نیز به ناچار باید اینترنتی شویم.
خوبست در انتهای این مقاله آماری از سایت INTERNETLIVESTATS متخصص امور اینترنت تا این لحظه که این مقاله را می نویسم از سرعت رشد اینترنت بدانیم:
تعداد کاربران اینترنت در جهان ۳٫۹۷۹٫۲۲۰٫۱۲۵ و بسرعت در حال افزایش
تعداد وب سایتهای اینترنتی ۱٫۸۹۵٫۳۴۰٫۶۵۶ و بسرعت در حال افزایش
تعداد کاربران فعّال فیس بوک ۲٫۲۶۹٫۶۱۳٫۱۵۵ و بسرعت در حال افزایش
تعداد کاربران فعّال توئیتر ۳۳۶٫۷۴۰٫۶۵۵ و بسرعت در حال افزایش
تعداد ایمیل های ارسالی امروز ۱۹۶٫۶۲۰٫۹۹۱٫۹۷۳
تعداد عکسهای بارگذاری شده در اینستاگرام فقط امروز ۶۰٫۱۲۵٫۶۵۲
امروز کاربران توئیتر بیش از ۵۵۷٫۷۹۹٫۵۸۹ توئیت کرده اند.
امروز کاربران یوتیوب بیش از ۵۵۷٫۷۹۹٫۵۸۹ ویدئو مشاهده کرده اند.
امروز بیش از ۲۲۷٫۷۹۹٫۵۸۹ تماس اسکایپی برقرار شده است.
حجم مصرف اینترنت کل جهان امروز برابر با ۴٫۱۷۴٫۹۶۸٫۹۴۵ گیکا بایت می باشد.
حال این سرعت فراگیر و گسترده اینترنت و این حجم عظیم تبادل داده ها و اطلاعات و در چنین شرایطی که تمام فعّالیت های بشری در بستر اینترنت ارائه میشود، شاید ترسناک است که بگویم، شواهد زیادی در دست است از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت در آمده است.
مهندس مهدی پورمهدی زیده سرائی
کارشناس ارشد نرم افزار