در نشست خبری که شامگاه سه شنبه با حضور سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، محمد مهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اکو و جمعی از مسؤولان کشوری و اصحاب رسانه در مرکز همایشهای بین المللی کیش برگزار شد، صالحی امیری بر اهمیت توجه به دیپلماسی فرهنگی و ورزشی به عنوان یک ضرورت مغفول مانده اشاره کرد و جزیره کیش را مکانی مناسب ببرای ایجاد پایگاه دیپلماسی فرهنگی و ورزشی کشور خواند.
وی با اعلام آمادگی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی کشور برای تبدیل کیش به قطب فعالیتهای ورزشی با همکاری سازمان این تاکید کرد: کیش ظرفیت ها و زیرساخت های بالایی دارد که با تقویت آن ها و بازسازی برخی از بخش هایی که نیاز به تعمیرات و بازسازی دارد مسابقات جام اکو به میزبانی کیش می تواند نقطه عطفی در رونق تعاملات بین المللی جزیره کیش باشد.
رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر آمادگی کشورها برای برگزاری رقابت های المپیک افزود: برای قطعی شدن مسابقات جام اکو نیاز به حضور بیش از نیمی از کشورهای عضو(حداقل ۶ کشوراز ۱۰ کشور) وجود دارد.
وی با پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه مشترک بین کشورهای عضو برای برگزاری مسابقات جام اکو در کیش افزود: در صورت برگزاری این نشست تا دوهفته آینده در کیش یا تهران و انعقاد تفاهم نامه جزئیات رشتهها و زمان برگزاری مسابقات تعیین و اعلام می شود.
محمد مهدی مظاهری رئیس موسسه همکاری های اقتصادی اکو نیز در این نشست با تاکید بر استقبال کشورهای عضو اکو از برگزاری مسابقات در ایران و جزیره کیش برای نخستین دوره جام اکو پیشنهاد برگزاری مسابقات در رشتههای هاکی، اسکواش، سوارکاری و فوتسال را مطرح کرد و افزود: با وجود زیرساختهای مناسب جزیره کیش برگزاری این مسابقات میتواند نقطه عطفی در رونق فعالیتهای ورزشی کیش باشد.
محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان نیز در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر اینکه ورزش زبان مشترک ملتهای جهان است توسعه زیرساختها و ارتقاء سطح خدمات ورزشی و توان تخصصی ورزشکاران در رشتههای مختلف را تلاشی برای معرفی هویت و فرهنگ کشورها با میزبانی از تیم های بین المللی خواند و این مسابقات را فرصتی ارزشمند برای از بین بردن تلاشهای رسانه ای دشمن در راستای ناایمن جلوه دادن و معرفی پیشینه تاریخی و فرهنگ غنی و ارزشمند جمهوری اسلامی ایران و ابلاغ پیام صلح کشورمان توسط تیمهای شرکت کننده به جهان برشمرد.
وی با اشاره به اینکه کیش با ظرفیت های مناسب و زیرساخت هایی که از مدیران گذشته تا امروز برای ایجاد آن تلاش کرده اند و مزایایی چون عدم نیاز به روادید و کمترین فاصله میان محل اقامت و برگزاری مسابقات، عدم وجود ترافیک تاکید کرد: کیش میتواند محل مناسبی برای برگزاری مسابقات و پل ارتباطی ما با دنیا بوده و به مهمترین پایگاه برگزاری مسابقات بین المللی ورزشی در منطقه تبدیل شود.
عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نیز با اشاره به ظرفیتهای بالای جزیره کیش در حوزه ورزش بر ایجاد پایگاه رویدادهای بینالمللی ورزشی با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش، فدراسیونهای ورزش، وزارت ورزش و جوانان و کمیتههای ملی المپیک و پارا المپیک در جزیره کیش تاکید کرد و افزود: با ایجاد هماهنگیهای لازم میتوان جام اکو را در دهه فجر در تقویم فدراسیونهای ورزشی قرار داد و با هماهنگی سازمان همکاری های اقتصادی اکو جشنواره ورزشهای سنتی و بازیهای بومی و محلی کشورهای عضو اکو را در این برنامهها گنجاند.
غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه ازاد کیش نیز با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده در نشست مبنی بر ایجاد پایگاه بین المللی ورزشی کشور در جزیره کیش از عزم جدی سازمان منطقه آزاد کیش در ایجاد کمپهای ورزشی، توسعه و بازسازی فضاهایی که نیاز به بازسازی دارند خبر داد و افزود: با امضاء تفاهمنامه میان سازمان منطقه آزاد کیش و موسسه همکاریهای فرهنگی اکو، کیش آمادگی لازم برای برگزاری مسابقات ورزشی جام اکو را داشته و تلاش میکند تا میزبان شایسته ای باشد.
وی افزود: اراده ما براین است که به سمت بخش خصوصی رفته و از ظرفیتهای موجود در این بخش کمک بگیریم و پیشنهاد ما انعقاد تفاهم نامه مشترکی است که نقشه راه برای ادامه مسیر باشد.
مظفری تاکید کرد: با تقویت دیپلماسی ورزشی وتکمیل زیرساختها، جزیره کیش به پایگاه میزبانی تیمهای ورزشی مطرح بین المللی درمنطقه تبدیل میشود.
وی با بیان ضرورت توجه جدی به دیپلماسی ورزشی برای توسعه همگون و رونق اقتصادی جزیره کیش خاطرنشان کرد: امروز جزیره کیش با ظرفیتهای بالا در زمینههای مختلف فرودگاهی، اقامتی و مجموعههای ورزشی میتواند به پایگاه برگزاری دیدارهای تدارکاتی و تمرینی تیمهای مطرح ورزشی جهان در منطقه تبدیل شود./فارس