بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در سطح جهان بوده و به عنوان اولین عامل مرگ ،یک سوم کل مرگ و میرها در جهان را به خود اختصاص می دهند . این بیماری علاوه بر مرگ و میر بالا ،عوارض قابل توجهی را نیز به جا می گذارند و از علل ناتوانی هستند.
۳۲ میلیون نفری که هر ساله در جهان دچار حملات و شوک های قلبی می شوند،دارای یک یا چند عامل خطر زمینه ساز شامل فشارخون بالا ، دیابت ، مصرف دخانیات ، تغذیه نامناسب (مصرف زیاد چربی و نمک و مصرف کم میوه و سبزی )، چربی خون بالا و کم تحرکی هستند.
امروزه علی رغم بهبود فناوری تشخیصی و درمانی و همپنین خدمات درمانی در کشور ،مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در کشور اولین عامل مرگ و میر را تشکیل می دهد.
سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است که اگر روند کنونی ادامه یابد و اقدامی جهت بهبود سلامت قلبی عروقی صورت نگیرد ،تا سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان ۲۵ درصد از سال های سلامت زندگی به دلیل بیماری های قلبی و عروقی از دست خواهد رفت.
ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی:
– مصرف دخانیات
– اضافه وزن و چاقی
– ابتلا به فشارخون بالا
-ابتلا به دیابت
-اختلال چربی خون
-فشارهای روانی و عصبی
-تحرک بدنی ناکافی
-سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس
-سن بالا
-مصرف غذا های نامناسب سلامت قلب (مصرف نمک و چربی زیاد ، فست فود ها ،مصرف کم میوه و سبزی )
تحقیقات نشان داده است که LDL کلسترول بالا مهمترین نقش را در ایجاد بیماریهای عروق کرونر قلب را ایفا می کند.
بیشتر عوامل ایجاد کننده بیماری های قلب و عروق، ریشه در الگوی نامناسب زندگی دارند به طوری که با اصلاح شیوه های زندگی و تغییر رفتارهای پرخطر می توان از شیوع این بیماری به میزان ۸۰ درصد کاست.
ارزیابی و کنترل مناسب عوامل خطر ساز بیماری قلبی عروقی برای پیشگیری از سکته های مغزی و حمله های قلبی و عروقی و بهبود ارتقای سطح سلامت افرادی که بیشتر در معرض خطر حوادث قلبی و عروقی هستند ،بسیار مهم است.
به همین دلیل همه افراد باید اطلاعات و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهند تا بتوانند از بروز بیماری های قلبی وعروقی در زندگی خود پیشگیری کنند.
بخش شناسایی افراد در معرض خطر و بیماران و مراقبت های بهداشتی در برنامه طرح تحول نظام سلامت ادغام شده است لذا به کلیه کیشوندان عزیز بالای ۳۰ سال توصیه می شود جهت غربالگری رایگان و مشاوره در ارتباط با بیماریهای قلبی و عروقی همه روزه در ساعات اداری با توجه به منطقه جغرافیایی محل سکونت خود به پایگاه بهداشتی صدف واقع در ساختمان دیپلمات طبقه دوم واحد ۲۰۴ و یا پایگاه بهداشتی سحر واقع درکمپ سحر و یا مرکز جامع سلامت بوعلی واقع در بلوار خاتم الانبیا خیابان اقبال مرکز خدمات جامع سلامت بوعلی مراجعه نمایند و یا با شماره های ۰۷۶۴۴۴۳۲۴۲۴ تماس حاصل فرمایند.