به گزارش کیشوندنیوز به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ۹ بهمنماه سال گذشته، آیتالله رئیسی رئیس جمهوری به دستگاهها و ارگانهای دولتی دستور داد طی ۲۰ روز برای رفع تصرف از سواحل کشور تا مرز مجاز قانونی (حداقل ۶۰ متر از ساحل) اقدام کنند. به دنبال این دستور، در استانهای شمالی و جنوبی کشور بخش قابل توجهی از سواحل کشور آزادسازی شد.
آزادسازی در جزایر جنوبی کشور نیز دنبال شد. در این راستا اوایل اسفندماه سال گذشته و حدود یک ماه پس از دستور رئیسجمهوری، سرپرست منطقه آزاد قشم از آزادسازی ۳۶ کیلومتر سواحل این جزیره پس از دستور آیتالله رئیسی رئیسجمهور خبر داد.
«افشار فتحاللهی» با بیان اینکه فاصله بین شرقیترین و غربیترین نقطه جزیره قشم حدود ۱۴۰ کیلومتر است که در مجموع حدود ۵۰۰ کیلومتر ساحل داریم، افزود: اینکه بگوییم همه این سواحل را در این مدت رصد کرده باشیم قطعاً اتفاق نیفتاده است. ممکن است برخی جاها را شناسایی نکرده باشیم. در ابتدا سواحلی که توسط سازمان منطقه آزاد اشغال شده بود را آزادسازی کردیم. بر این اساس، دیوار مجموعه ساحلی که به ویلاهای لاکچری هم معروف بود را خراب کردیم. یکی دو دیوار مجموعههای اقامتی سازمان که ساحل را مسدود کرده بود را نیز تخریب کردیم.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم با بیان “در ادامه سراغ سایر مناطقی رفتیم که آنها را شناسایی کرده بودیم”، تصریح کرد: حدود ۳۶ کیلومتر آزادسازی سواحل در قشم را داشتهایم که به نظرم عدد بزرگی است. این کار طی سه هفته اخیر و پس از ابلاغ دستور رئیسجمهوری انجام شده است.
وی اضافه کرد: همچنین سراغ برخی طرحهای گردشگری نزدیک ساحل که به مرور ساحل را مسدود و مزاحمتهایی را برای تردد مردم ایجاد کرده بودند، رفتیم. در برخی جاها نیز ساحل را دیوارکشی و سازههای موقت نصب شده بود. در مجموع مدعی هستیم که هیچ جای ساحل قشم مسدود نیست و دسترسی مردم به کل سواحل قشم آزاد است مگر اینکه ما آنذرا شناسایی نکرده باشیم.
وی تأکید کرد: رضایتمندی خیلی خوبی در بین مردم شکل گرفته و از این موضوع راضی هستند. دستور رئیسجمهوری در قشم رضایتمندی را به وجود آورده و کاری در جهت عدالت و حقوق عامه صورت گرفته است.
به گزارش تسنیم، آزادسازی سواحل در جزایر کشور همواره به این سادگی و به واسطه دستور یک رئیسجمهور نبوده است. حدود یک سال قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم، در جزیره کیش برنامهای برای آزادسازی سواحل تصرف شده اجرایی شد که به گفته مقام مسئول سابق منطقه آزاد کیش باعث بروز واکنشهای عجیبی از سوی صاحبان پول و قدرت در این منطقه شده بود.
«ابوالفضل طیبی» مدیرعامل سابق شرکت عمران منطقه آزاد کیش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، پشت پرده تلاش برخی نزدیکان مسئولان ارشد دولت سابق و عدهای از ملّاکین این منطقه جهت مسکوت ماندن طرح آزادسازی سواحل را بازگو کرد. وی با اشاره به پیشنهاد رشوه آپارتمان لوکس در دبی تا تهدید برای چشمپوشی از آزادسازی سواحل جزیره کیش، میگوید: با وجود تمام سنگاندازیهای صورت گرفته، اما در نهایت توانستیم آزادسازی و ساماندهی سواحل در جزیره کیش را عملیاتی کنیم.
هر وقت مجتمع فدک عقب نشینی کرد بگویید سواحل کیش آزاد شده
شعار بی خود ندهید