به گزارش کیشوند نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، ساسان تاجگردون در آیین افتتاح سمپوزیوم فرصت های سرمایه گذاری گردشگری کشورهای اکو که با حضور نمایندگان کشورهای عضو اکو، مسئولان کشوری و محلی در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد هدف از این سمپوزیوم را شنناخت بهتر فرصت های سرمایه گذاری و گردشگری و حوزه های مرتبط برشمرد.
وی با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در سال ۹۲ در ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: تکیه بر داشته های درون سرزمینی و استفاده از ظرفیت های بیرون از کشور یکی از مباحث مهمی است که عینیت خود را در نظام برنامه ها و اسناد بالادستی نشان داده است.
معاون سرمایه گذاری وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه پیش تر از این در سند چشم انداز توسعه کشور در برنامه ششم توسعه رگه هایی از نظام برنامه ریزی در بخش های مختلف اقتصادی نشان داده شده است افزود: در احکام مندرج در برنامه ششم که ما در آن قرار داریم رشد اقتصادی تعیین شده در بخش اقتصادی ناشی از بهره وری از عوامل تولید که یکی از تکیه گاه های اصلی نظام اقتصادی ۳٫۷ درصد تعیین شده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری در نگاه اقتصادی امروز می تواند پیشران توسعه در مقابل بحران نفت قرار گیرد. ادامه داد: امروز با شرایطی که به وجود آمده می توانیم به جای فروش بی رویه نفت بر ظرفیت های داخلی مانند صنعت گردشگری تکیه کنیم.
تاجگردون با تاکید بر اینکه متیرهای مختلف در حوزه بهره وری باید ایجاد شود تصریح کرد: باید خیلی شفاف عرض کنم که در بخش صنعت عوامل متغیر و مستقل که بخش عمده ای از آن ناشی از ظرفیت های مواد اولیه یا دانش فنی است به دلیل تحریم در وضعیت فعلی با کندی پیش می رود.
وی تاکید کرد: اما متغیرهای موجود در صنعت گردشگری و مواهب طبیعی در این بخش فعال هستند و ضرورت دارد که به این حوزه توجه شود.
معاون سرمایه گذاری، حقوقی و امور مجلس میراث فرهنگی با اشاره به لوایح مهم اقتصادی قانون بودجه سال ۹۹ و بودجه مالیات بر ارزش افزوده که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های تخصصی مجلس در حال بررسی است بر ضرورت ایجاد بسترهای مناسب سرمایه گذاری و ارائه بسته های سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: یکی از مهمترین راه برون رفت از بن بست توسعه در ایران توجه به مباحث حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به آینن نامه های حمایت از سرمایه گذاران در دولت افزود: دولت قطعا وظیفه بستر سازی، حمایت و هدایت سرمایه گذاران در بخش های مختلف گردشگری از جمله گردشگری سلامت را برعهده دارد.
ایجاد پکیچ های سرمایه گذاری، اعطای تسهیلات مانند تامین ارز های ریالی، ارائه مشوق های مالیاتی، کاهش عوارض ساختمانی، ایجاد زیرساخت های یارانه ای از جمله مواردی است که می تواند در جذب سرمایه گذاران به ویژه کشورهای عضو اکو موثر واقع شود. وی با بیان این مطلب افزود: با وجود شرایط خاص و سختی که کشور امروز با آن دست و پنجه نرم می کند با تکلیف رهبر معظم انقلاب ظرفیت های خوبی توسط دولت در حوزه گردشگری ایجاد شده است.