به گزارش کیشوندنیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، نشست خبری همایش های علمی “تازه ها و چالش ها در بیماری های کبدی” و “تازه ها و چالش ها در بیماری های گوارش”دوشنبه ۱۶ مهر در سالن اجتماعات بیمارستان کیش برگزار شد.
رئیس بیمارستان کیش در این نشست اظهار داشت: این همایش دو روزه با هدف ارتقای سطح سلامت و بهداشت جامعه و بحث و تبادل نظر درباره آخرین دستاوردها و تازه های بیماری های کبد و دستگاه گوارش با حضور ۱۰۰ تن از پزشکان فوق تخصص گوارش و کبد و اساتید دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور پنج شنبه ۱۹ و جمعه ۲۰ مهر جاری از ساعت ۸ تا ۱۶ در سالن اجتماعات هتل ویدا کیش برگزار می شود.
براتی با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون هپاتیت ” بی” با همکاری مرکز بهداشت از دی ماه سال گذشته در جزیره کیش و لزوم مشارکت بیشتر مردم در رده سنی ۳۴ تا ۵۵ سال در این طرح گفت: طرح واکسیناسیون مقابله با هپاتیت ” بی” به صورت رایگان برای ۲۰ هزار نفر در سه نوبت در حال انجام است ولی تا کنون فقط ۱۴۰۰ نفر برای واکسیناسیون به بیمارستان و مرکز بهداشت مراجعه کرده اند.
وی تاکید کرد: واکسیناسیون هپاتیت”بی” یکی از عوامل پیشگیرانه برای ابتلا به سرطان کبد یا بیماری سیروز است. از اینرو از همگی کیشوندان در رده سنی ۳۶ تا ۵۵ سال می خواهیم با مراجعه به بیمارستان یا مراکز بهداشت نسبت به انجام این واکسیناسیون اقدام کنند.
براتی افزود: راه مطمئن و موثر پیشگیری از بیماری هپاتیت ” بی”، واکسیناسیون ورعایت اصول بهداشتی است و واکسن این بیماری در ۳ تزریق زیر پوستی طی دورههای صفر و یک و ۶ ماهه تزریق میشود که ۹۰ تا ۹۵ درصد ایمنی زایی دارد.
رئیس بیمارستان کیش با بیان این که خدماتی که بیمارستان و مرکز بهداشت در طرح واکسیناسیون و غربالگری ارائه می دهند؛ برای کلیه بیمه شدگان رایگان است؛ اظهار داشت: طرح غربالگری سرطان پستان برای خانم های بالای ۴۰ سال از دو ماه گذشته در کیش اجرایی شده است و تا کنون فقط ۶۵۰ خانم به بیمارستان کیش مراجعه کردند که از این تعداد ۱۵ مورد مشکوک به ثبت رسید و ۲ مورد ابتلا به سرطان تشخیص داده شد که مراحل درمانی را به موقع آغاز کرده اند.
براتی تاکید کرد: سلامتی افراد در دنیای پرهیاهوی امروز اغلب قربانی مشغلههای روزمره میشود. یکی از مهمترین اشتباهاتی که بسیاری از افراد مرتکب میشوند؛ نادیده گرفتن معاینات سالانه است. این در حالی است که معاینات منظم، کلید تشخیص زودهنگام بیماریها و حفظ سلامت طولانیمدت هستند.
رئیس بیمارستان کیش با اشاره افزایش بیماری سرطان دستگاه گوارش از جمله روده و معده در کشور تاکید کرد: سالمندی، چاقی، تغییر الگوی غذایی و افزایش مصرف دخانیات از جمله عواملی هستند که می توانند بر افزایش احتمال بیماری های غیرواگیر از جمله سرطان ها اثر بگذارند. در پیشگیری از سرطان ها هرچه به سمت مصرف غذای سالم و افزایش فعالیت بدنی و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و داروهای روانگردان پیش برویم، احتمال ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهیم.
براتی با اشاره به ابتلای ۱۳ تا ۱۵ هزار نفر به سرطان روده بزرگ و کولون در کشور گفت: ممکن است در ده سال آینده آمار ابتلا به این بیماری دوبرابر شود. این امر بیانگر این است که باید به غربالگری سرطان روده وکولون توجه بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: اولویت اول غربالگری با افرادی است که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده دارند. از تمامی افراد می خواهیم که آزمایش ایمونوشیمیایی مدفوع (FIT) را که یک آزمایش غربالگری برای سرطان روده بزرگ است و خون پنهان در مدفوع را آزمایش می کند که می تواند نشانه اولیه سرطان روده بزرگ باشد؛ انجام دهند.